RESUM DE UNA VISITA AL SUD DE SICILIA

La primera setmana de juny, cinc dones amb moltes ganes de conèixer noves terres i noves cultures varem arribar a Sicilia i llogar un cotxe, per fer una visita d’una setmana a la zona Sur.

Abans havíem tingut una magnifica atenció per part de l’agencia Shine Sicily, i varem reunir-nos per comentar les possibilitats de visita mes interessants del viatge.Els dos B&B escollits per l’agencia van resultar òptims i ajuden molt a inserir-te en la zona. Les primeres quatre nits a Castiglione de Sicilia, al Nord de Taormina, i molt a prop del Etna; es una casa-masia rodejada d’arbres, flors i natura amb habitacions còmodes, reformades productes de l’hort i pastissos fets per ells. La propietària molt acollidora, ens va aconsellar sobre la zona tan a nivell turístic com gastronòmic.

Els altres dies ens varem instal.lar a Scicli, ciutat barroca, plena de palaus i esglésies. Varem ser molt ben acollides pel responsable, E., en una casa de poble, molt agradable i ben acondicionada, dins un estret carrer de la zona vella de Scicli. Ens va explicar que formaven part d’una interessant experiència, que val la pena de conèixer i de potenciar: “Albergue Horinzotal”; té per objectiu dinamitzar el territori, donar.lo a conèixer i proporcionar feina a la gent jove, reuneix cases de diversos propietaris i les arreglen amb gràcia. Els esmorzars es serveixen a 100m, en un cafè restaurant de la plaça, davant l’Ajuntament de Scicli (que en la ficció de la serie “El comisario Montalbano” es la comissaria). La preparació i presentació dels esmorzars amb productes salats, dolços i fruita típics de Sicilia es magnífica.
El Etna
De les moltes visites que varem fer us recomanem visitar les zones volcàniques de l’Etna, si podeu fer una passejada entre la lava, que per nosaltres es un paisatge desconegut, la Villa romana del Casale que es una meravella, Taormina, Ragusa, Siracusa, Modica i els pobles Ibleos, amb una gastronomia magnífica. Ens va decepcionar molt Catania. Sería una ciutat extraordinària netejant una mica les façanes dels magnífics palaus i esglésies i ordenant un xic el trànsit. Ens van dir que les cendres de l’Etna ho embruta contínuament, i ens quedarem amb aquest interrogant.

Ragusa Ibla
El disposar d’un bon mapa i una bona guia es un punt a tenir molt en compte, ja que per qualsevol racó pots trobar propostes de visites molt interessants que t’amplien o et fan canviar l’itinerari inicial. La guia recomanada per Shine Sicily de Miguel Martin a Laertes ens va ajudar mol.

En resum, us recomanem una visita a Sicilia.

F. M.

ORGANIZA LA TEVA RUTA PER SICILIA ➜