EL NOSTRE VIATGE A PALERMO

L’any passat, a l’octubre, vam anar a Sicília i ens va agradar molt. Entre tot el que ens va quedar per veure hi havia la capital: Palermo. Aquest any vam pensar que no podía ser que no coneguéssim la ciutat més gran i vam decidir d’anar-hi quatre dies. Vam dormir en un B&B al centre de la ciutat, un palau del segle XVII restaurat, molt bonic. Malgrat estar situat al centre era molt silenciós perquè estava ubicat en un carrer estret. El Giuseppe ens va acollir molt amablement. L’aeroport és a prop i es fa bé amb autobús, ja que et deixa a l’estació central. Hem caminat per tots els mercats: Ballaró, Lo Capo i Vucciria. Hem admirat la barreja d’estils arquitectònics en molts edificis: Palau Reial (dins el qual hi ha la capella palatina que impressiona molt), la Martorana, etc.


Es podria dir que tot el centre de la ciutat és un gran mercat. Viuen al carrer tot el dia. Palermo és una ciutat una mica àrab: les olors, els colors, la calor.
Al mig de qualsevol mercat et pots parar a prendre una birra i menjar una paperina d’olives delicioses. El menjar és boníssim: les olives, anxoves, albergínies amb moltes receptes, el peix, la pasta, els canoli, els gelats… El millor gelat l’hem menjat asseguts mirant el teatro Massimo, d’exagerades dimensions. 
Ballarò
Palermo sorprèn pels contrastos: carrers bruts i tresors amagats. Un dels tresors més ben conservats és la capella Palatina, dins el Palau Reial. La seva contemplació talla l’alè.
A més de veure Palermo volíem visitar Cefalú, Corleone i Monreale. Només hem vist aquest últim perquè com ens va dir un senyor de la vila “qui va a Palermo i no veu Monreale arriva asino i torna maiale”.
Des de Palermo es pot anar a Monreale i veure-la en mig dia, val la pena. Les indicacions dels nois de Trinakria Tours sempre són bons consells i la guia “Un corto viaje a Sicilia” també és molt interessant.
Sens dubte, el millor, el millor de tot de Palermo i de Sicília en general, són les persones. 
LOURDES.

ORGANIZA LA TEVA RUTA SICILIA ➜