Sicília tardoral


Sicília. Tant desconeguda i tant semblant. Tant allunyada i tant pròxima. Tant que esdevé sospitós  el desconeixement i atraient la descoberta. Com aquell racó que descobrim a prop de casa i que ens fa sentir que som a un paradís desconegut o, com aquella mirada fugissera però pròxima i còmplice.
Mediterrani. Viure, plegats, mediterràniament: colors, llums, gents, somriures, gestos, menjar, vins, crits… i carrer, molt carrer.
Mediterrani. Viure, divers, mediterràniament: platges sense sorra, volcans altius, runes hel·lèniques imponents, pasta excelsa, conducció accelerada, i cafè cafè.
En un triangle meravellós, tracem itineraris plens de giragonses. Catània, Siracusa,  Palazzolo, Ragusa, Caltagirone, Donnalucatta, Pantalica. Teatre al carrer, runes, barroc, platges, ceràmica. Tot sota la ombra d’en Montalbano.


Ragusa, Agrigento, Scala dei Turchi. La magna Grècia, les figues de moro, la platja blanca màgica, pluja a bots i barrals i espaguetis al ricci di mare.


Agrigento, Sciacca, Selinunte,Tràpani, Erice, San Vito, Marsala. Mar, illes, salines, pobles medievals, i hosteries màgiques on et serveixen el peix que acaben d’entrar en galledes, mig amagades, els pescadors. I limoncel.lo.


Tràpani, Segesta, Palermo, Catània, Etna, Santa Venerina, Aci Reale, Aci Trezze,…Valls de lava, terra negra, ports de pescadors i mars de tarongers, mercats al carrer, formatge i birra, crits i somriures…


Sicília tardoral en un estiu que no vol marxar i, pocs turistes i molt sicilians.
Endinsats en la llum, el color i l’esprit de Sicília, ens declarem presoners i agraïm l’acolliment, l’amistat i la dedicació rebuda.


Rosa i Ramon

ORGANIZA EL TEU CIRCUIT AMB COTXE PER SICILIA ➜